Entrevista a Ràdio La Selva

El passat dijous 9 de març ens van entrevistar des de la Ràdio La Selva, amb motiu de l’activitat Quines unes, elles!, que vam portar a la Biblioteca Pública de la Selva del Camp pel Dia de la dona.

Quines unes, elles! és una sessió de narració oral a través d’àlbums il·lustrats, on les dones són les protagonistes de cada un dels contes que s’hi expliquen. En ells, hi apareixen diferents models de personatges femenins en les històries: dones desacomplexades, dones que porten a terme accions que transcendeixen l’espai privat, dones que es rebel·len, dones orgulloses de ser com són, dones que transformen la seva realitat i la dels més propers, etc. Amb aquesta activitat es pretén oferir una sèrie de referents positius femenins, que reforcin el trencament dels estereotips sobre els rols dels homes i les dones en la societat, arrelats en molts dels contes tradicionals. Els llibres que s’utilitzen al llarg de la sessió són: Olivia (Ian Falconer), Una caperucita roja (Marjolaine Lerayl), Rosa Caramel (Adela Turin), L’autobús de la Rosa (Fabrizio Silei) i Un lloc per a la Rula (Mar Pavón i Maria Girón).

A fi de commemorar el Dia de la dona, la biblioteca va organitzar aquesta activitat de forma puntual com a un dels actes d’aquesta programació especial. I per fer-ne difusió, des de la ràdio ens van fer una entrevista en la qual vam poder explicar de forma molt més concreta i desenvolupada en què consisteix aquesta sessió. La vols escoltar?

 

Quines unes, elles! a càrrec de Mariona Trenchs de Tramoia per commemorar el Dia de la dona