Les primeres lectures

En el marc de la fira Liberisliber es va organitzar, a la Facultat d’Educació de la UdG, un Simposi d’Educació i Edició organitzat conjuntament amb el GREPAI, i al voltant de les primeres lectures.

A la taula hi van participar Karo Kunde, Oriol González (Ed. Bira Biro) i dues bibliotecàries de la Xarxa de Biblioteques de Girona (Anna Farrés i Glòria Matas).

“Quins són els llibres més adequats per a la primera infància?” “S’hi val tot quan es tracta de fomentar el gust per a la lectura?” “Les imatges ajuden més que el text?” van ser algunes de les preguntes sobre les que van debatre els convidats i que van donar eines als futurs mestres, que eren el principal públic que omplia la sala.

Si en paraules del director de la fira, Miquel-Àngel Codes Luna, editar avui és una tasca d’activisme cultural total, editar llibres infantils encara té més mèrit (o no). En tot cas el panorama ric i divers de les editorials de llibre infantil i juvenil català és enormement engrescador. Els petits editors estan portant a les llibreries grans tresors literaris i il·lustratius, que fan que cada vegada la mediació entre llibres, literatura i/o art en general sigui més real, i els nens i nenes tinguin accés a meravelloses obres d’art que -esperem- ajudin a despertar el seu interès pels llibres i la lectura.

En aquesta línia, les biblioteques de Girona han preparat una maleta pedagògica a disposició dels centres escolars: La Bibliomaleta. Una selecció de llibres molt acurada que, de ben segur, i com el seu mateix nom indica, ajudarà que els més petits i potencials lectors s’arrelin a la lectura.

Simposi llibres nadons