Diàlegs, les altres cares del llibre Diàlegs, les altres cares del llibre

Diàlegs: les altres cares del llibre

 

Converses entre professionals del món del llibre

 

La literatura és una conversa silenciosa entre un autor i un lector, però perquè un llibre arribi a bon port hi ha una sèrie de professions intermediàries que són imprescindibles. Es proposen una sèrie de Diàlegs entre els protagonistes del gremi del llibre de la ciutat de Barcelona per tal de posar en comú perspectives, fulls de ruta, èxits i fracassos i que tot plegat esdevingui un aprenentatge tant pels uns com pels altres, així com també per a les persones que hi assisteixin com a públic.

 

Proposem, doncs, un espai i un temps per aturar-se a reflexionar sobre la literatura i les seves formes presents a Barcelona, com a disciplina en constant evolució i transformació, amb capacitat per interpel·lar-nos, qüestionar i atorgar sentit al món en que vivim, posant èmfasi en la seva capacitat de posicionament crític, de recerca i d’innovació, d’adaptació i de replanteig obrint noves vies d’actuació.

 

La proposta consisteix en 5 trobades entre parelles de professionals representants dels diferents oficis que conformen la indústria cultural del llibre. Persones al capdavant de projectes consolidats o emergents, que ens parlaran de la seva visió i experiència del seu ofici. Estem parlant d’editors, traductors, crítics, llibretersbibliotecaris. En aquest cicle de diàlegs posarem el focus en els diversos oficis, sovint anònims, que fan possible l’experiència lectora, i descobrirem les preocupacions i els reptes de cada gremi literari, resseguint tota la cadena productiva que fa possible el naixement d’un llibre.

Category

Gestió de projectes, projectes propis