Olora, toca, mira (a partir de 5 anys)

 

Laboratori per a conèixer contes sobre els sentits i reflexionar sobre la pròpia percepció dels sentits de cadascú.

 

Al voltant del món de la vinya hi intervenen tots els sentits: el tacte de la terra, dels pàmpols, del procés d’aixafar el raïm, l’olor de les diferents varietats del raïm, l’olor del vi, l’oïda de la pluja sobre la terra de la vinya, l’oïda del premsat, la vista en el procés de creixement de la vinya, el color de les diferents varietats del vi… i, per últim, el gust del raïm, del most i del vi. Cada persona associa més o menys un sentit a cadascun d’aquests processos.

 

Començarem l’activitat donant a cada participant la imatge d’un sentit (un dit, un ull, un nas, una boca i una orella). A la sala hi penjarem imatges de fragments d’obres d’art, totes vinculades a un dels cinc sentits. Cada participant haurà de triar dues imatges que pugui associar al sentit que l’hi ha tocat i explicar el perquè de la tria. Amb això, es busca evidenciar que la percepció de cada persona és diferent, i que una imatge ens remet a moltes sensacions, diferents per a cadascú. Seguidament proposem una estona de lectura compartida en família, a través de la selecció d’una bibliografia dividida en quatre grups: “coneixements”, “sembrar, cuidar, recollir”, “la paciència”, “la terra i l’emoció”. La darrera part del laboratori la dedicarem a elaborar el vi de la nostra vida, un vi literari, el vi que ens identifica a cadascú de nosaltres. A partir dels llibres que hem llegit i de l’activitat inicial, i seguint el model de les etiquetes del vins, crearem una etiqueta per al vi que ens identifica, on hi posarem el nostre origen, la collita, la bodega, la temperatura…

 

 

Edats: A partir de 5 anys
Número de participants: 20 màxim, acompanyats d’un adult
Durada: 90 minuts
Necessitats: espai preferiblement interior, 20 ampolles de vi buides,  etiquetes”enganxines” (marca Apli model 2420, fulles dinA4 de 8 etiquetes a cada fulla), retoladors negres, colors, tisores, abecedaris de tampó i tinta.
Preu: 190 euros + IVA + km
A càrrec de: Noemí Caballer

 

Descarregar fitxa en PDF

Category

Taller