Petites històries de banquets Petites històries de banquets

Petites històries de banquets (públic adult)

 

Conversa sobre aspectes del vi, la filosofia i els banquets + tast de vi

 

Al voltant d’una taula i tot degustant una copa de vi, els assistents podran participar en la conversa entre una escriptora i dos professors de filosofia que discutiran sobre els banquets com a ritual ancestral de convivència i coneixement, i de la funció que hi té com a element desencadenant i il·luminador de la paraula.

 

Es farà un recorregut per alguns banquets famosos que, de Plató a El somni del Celler de Can Roca, tenen un lloc central en moltes obres de la pintura, la literatura, la filosofia i el cinema de la nostra cultura occidental. També es dedicarà un moment a repassar la importància que la sentència “In vino veritas” té sobre cada un d’ells.

 

Els participants són:

 

Gerard Prieto Àlvarez (Baix Llobregat, Barcelona). Professor de Filosofía de l’INS Mestres i Busquets de Viladecans, i col·laborador de la Olimpíada Filosòfica.

 

Marta Gómez Mata (Valladolid, 1967). Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Valladolid, ha estat professora de llengua i literatura a Valladolid, Escòcia i Melilla. Des del 1999 ha treballat com a editora per a diversos segells a Madrid i Barcelona, on viu actualment. Té publicats diversos llibres per a nens i joves: Un món de mares, Un món de mares fantàstiques, Las noches de papelLa llei del mirall, per a joves, i Un món de famílies, un de relats per a adults. És co-autora de Petites històries de banquets (Godall Ed. 2015).

 

Fèlix Rabal Queixalós (Molins de Rei, 1960). Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor de filosofia a l’institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, a l’institut Antoni Cumella de Granollers i actualment a l’institut Miramar de Viladecans. Petites històries de banquets és el seu primer llibre, el contingut del qual ha estat presentat en forma de conferència a Granollers, Argentona, Falset, Brussel·les i Utrecht.

 

Fitxa del llibre
Entrevista als autors
Ressenya del llibre

 

Descarregar fitxa en PDF

 

Autors: Gerard Prieto, Marta Gómez i Fèlix Rabal
Necessitats tècniques: 3 micròfons, vins, copes, cadires i taula.
Preu: Consultar

Category

ACTIVITATS, Activitats de difusió literària