Poesia a la sala!

Tallers d’escriptura amb Albert Forns

 

Tots hem tingut ganes d’escriure alguna vegada a la vida. Per inventar nous móns o per descriure el nostre, moltes vegades hem vist l’escriptura com un pas natural després de gaudir de la lectura. Tots tenim a dins històries que valen la pena de ser explicades, però… com començar? De què parlar? On podem trobar el material? Quin punt de vista hem d’escollir? Com definim els personatges? Com fem avançar la trama?

De la mà d’Albert Forns ens endinssem en l’univers de l’escriptura i ho fem amb diferents propostes,  segons les vostres necessitats!

 

Taller d’escriptura creativa (públic adult)

Al taller d’escriptura creativa perdrem la por d’escriure en tres sessions. Des de l’escriptura autobiogràfica i el dietari com a font de recursos, passant per la construcció de personatges, de diàlegs, d’escenes i situacions. Treballarem la trama, el punt de vista, el to i el llenguatge a partir d’estudiar com ho fan els grans escriptors, analitzant fragments de novel·les actuals, i farem exercicis setmanalment per tal de construir les nostres pròpies històries.

 

Taller d’escriptura per a joves ( joves de 14 a 18 anys)

En aquest taller perdrem la por d’escriure en tres sessions. Des de l’escriptura autobiogràfica i el dietari com a font de recursos, passant per la construcció de personatges, de diàlegs, d’escenes i situacions. Treballarem la trama, el punt de vista, el to i el llenguatge a partir de llegir i analitzar fragments de novel·les escrites per narradors joves, i farem exercicis setmanalment per tal de construir les nostres pròpies històries.

 

Taller de relats curts i narrativa breu (públic adult)

En aquest taller els participants perdran la por a escriure contes i relats curts.

Ens familiaritzarem amb el gènere de la narrativa breu a partir de llegir relats dels mestres del gènere (Monzó, Kafka, Salter, Munro), i després d’unes breus introduccions teòriques passarem a la pràctica, amb exercicis per tal d’entendre l’estructura del relat, pensar l’argument i desenvolupar els personatges. Al final del curs, tots els alumnes hauran finalitzat un relat.

 

Taller sobre dietarisme i escriptura autobiogràfica (públic adult)

Taller que permet conèixer la història del diari com a gènere literari, familiaritzant-nos i resseguint els dietaris més rellevants de la història universal (Kafka, Magris, Coetzee) i de la literatura catalana (Pla, Verdaguer, Gaziel, Estelrich) així com d’altres gèneres germans, com l’intercanvi epistolar o les memòries. Identificarem els trets distintius del gènere, els temes recurrents i les diferències d’estil a través de nombrosos exemples.

La proposta pot tenir 2 formats:

– Club de lectura: xerrada panoràmica sobre dietarisme (història, variants i gèneres).

– Taller d’escriptura: 3 sessions amb consideracions teòriques sobre el dietarisme (història, variants i gèneres), lectura i anàlisi de casos pràctics i exercicis d’escriptura dietarística.

Número de participants: grups de 4 a 12 persones
Durada: cada sessió té una durada de 60 minuts
Nivell: iniciació
Idioma: tallers impartits en català, però amb textos tant en català com en castellà
Preu: 450 euros (les tres sessions) + IVA + km
A càrrec de: Albert Forns
Necessitats tècniques: aula amb taula i cadires. Una ampolla d’aigua. Materials per a fotocopiar.

 

Descarregar fitxa en PDF

Category

ACTIVITATS, Taller