Els personatges surten de l’àlbum amb Can Xic (taller familiar o escolar)

Can Xic és el resultat de la unió del tàndem creatiu d’en Miquel Sebastià i la Bàrbara Partegàs. Plegats gestionen un espai fabulós a La Garriga on imaginen tallers des de 2013. Plegats sumen experiència i entusiasme en diverses disciplines artístiques i camps professionals que van de la pastisseria al cinema, convertint-los en una caixa de recursos i sorpreses infinites.

Són tallers que poden interessar a edats 2-6 anys per a fer en família o bé amb el grup-escola a les biblioteques.

 

Àlbum il·lustrat
Prenem àlbums infantils com a porta d’entrada a l’art plàstic per als infants. La seva lectura ens serveix per a crear una premisa a partir de la qual crear. Hi ha un treball individual però a l’hora, creem entre tots una instal·lació artística conjunta.

 

LA RUTA DEL RATOLÍ CARTER, de Marianne Dubuc (ed. Juventut)

– Què explica el llibre?

Si acompanyes al carter en la seva ronda de repartiment, veuràs on viuen els animals i descobriràs mil i un detalls…

– Què fem al taller?

Tenim una gran ciutat “en blanc” per a omplir de personatges que el Ratolí Carter visitarà a la seva ruta. Cadascú crea el personatge i el seu habitatge, inclús pot fer la carta que li porta el Ratolí. I entre tots omplim la ciutat i creem la ruta. La mida i els materials emprats d’adapten a l’espai on es fa.

 

NEDA-QUE-NEDA, de Leo Lionni (ed Kalandraka)

– Què explica el llibre?

La unió fa la força i el peix petit no sempre ha de témer el gros. Un clàssic per abordar la superació de les pors i el valor de la diversitat. 

– Què fem al taller?

Cadascú pintarà tants peixos com vulgui, i veurem com ajuntant tots els peixos petits podem semblar un peix dels grossos i no témer res de res.

Es fa servir aquarel·la, i papers molt molls que permeten difuminar i barrejar colors d’una manera molt màgina per als més petits.

 

L’OU DE L’ERIÇÓ, de Nozomi takahashi (ed Tramuntana) 
MOLT ADIENT A LA TARDOR!

-Què explica el llibre?

Quan l’eriçó veu l’ànec que cova els ous, li venen ganes de covar els seus per tenir un petit eriçó. Els amics es riuen d’ell i, però persisteix i sorprèn a tothom!

– Què fem al taller?

Ja sabem que els eriçons no fan ous! Així que com ell, ens inventarem ous d’animals imaginaris, els posarem en un gran niu comunitari… i dibuixarem els animalons que en sortirien.

 

Número de participants: segons espai
Edats: de 2 a 6 anys /amb acompannyament d’adults
Preu: 300 € + IVA + km

Més informació a produccio@tramoiacultura.cat

 

Descarregar fitxa en PDF

Category

Àlbum il·lustrat, Taller