Antenes. Connectant amb la cultura


La relació entre programació cultural i joves no sempre ha estat fàcil. D’aquí sorgeix la necessitat d’impulsar aquest nou projecte en el marc del PECT, l'Oficina de Foment de les Arts de Girona i Tramoia Produccions Culturals. Una experiència pilot on les joves viuen la gestió cultural des de dins, implicant-les en programacions culturals de la ciutat de Girona i el seu entorn territorial.

El projecte consta de dues fases. En una primera, hem comptat amb la col·laboració de l’Eixida. Associació d’Agitació Cultural i Comunitària per elaborar un estudi sobre la participació cultural de les persones joves on s’identifiquen els factors que més incideixen en l’elecció de pràctiques culturals i s’escolten les seves propostes. La segona fase, es tracta de l’experiència pilot des d’on s’estableix un diàleg entre els equipaments i festivals de la ciutat amb les joves Antenes. Es crearan diversos grups de treball segons àmbits d’interès amb l’objectiu que les joves puguin programar allò que més els agradi a la ciutat. Mitjançant el consum de propostes culturals i processos de mentoratge dels mateixos equipaments i festivals, cada jove Antena podrà experimentar tot el procés de gestió d’un esdeveniment cultural: conceptualització de la proposta, contacte amb l’artista, producció, comunicació, etc.

A dia d’avui, comptem amb l’implicació del Neu! Festival, el Festival benèfic Girona en Moviment, el Festival MOT de Literatura, l’Auditori de Giron, el Museu del Cinema, el Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, el Teatre Municipal de Girona, el Festival Z, Temporada Alta i l’Associació Cultural la Volta.


L’objectiu principal d’aquest projecte és que tingui una continuïtat en el temps. Més enllà de la prova pilot, treballem amb la voluntat de consolidar un grup de joves a la ciutat de Girona amb qui els festivals i equipaments puguin continuar establint relacions i noves formes d’interacció.

Uneix-te al nostre grup de Telegram i podràs veure totes les accions i novetats del projecte!Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎