Art a dojo
Projecte Propi
Beca Educar Creant 2017
 
L’any 2017 vam impulsar el projecte Art a dojo, una proposta de dinamització sociocomunitària que partia de l’àlbum il·lustrat Llana a dojo. La iniciativa va implicar diversos equipaments de Granollers: el CEIP Mestres Montaña, l’IES d’ensenyament artístic Celestí Bellera, l’Espai d’Arts de la Fàbrica de creació Roca Umbert i el projecte A les places! de Serveis Socials.

Art a dojo va posar en relació l’alumnat de primària i secundària amb els artistes residents. L’alumnat va fer una presa de consciència del seu entorn més immediat, fixant-se en l’espai públic de la ciutat, i a partir d’aquest treball d’anàlisi i observació, i de fer fotografies de diferents punts, van treballar la creació artística proposant millores i reconversions d’aquests espais. Els alumnes van intervenir artísticament les fotografies preses, impreses a mida pràcticament real, i aquestes es van exposar a l’espai públic durant un període de temps.

Com l’Anabel, la protagonista de la història Llana a dojo, els nens i joves participants van poder incidir a l’espai públic per modificar, fer més amables i posar color els seus entorns més immediats. Si més no durant uns dies.
El projecte, que va comptar amb la col·laboració de l’artista resident a Roca Umbert Ignasi López.
Alguns dels nostres projectes ︎︎︎

︎  ︎ ︎