“La biblioteca de la curiositat infinita” de la cia. Marga Socias


“Nadales” de Carles Romagosa, Josep Pedrals i Iban Beltrán


Marina Monsonís, taller i presentació de llibre “La cocina situada”
Programació literària a Calonge, poble de llibres


Al 2023 hem gestionat part de la programació literària del projecte Calonge, poble de llibres junt amb Còsmica. El municipi del Baix Empordà compta amb 7 llibreries i fa una programació cultural per a dinamitzar-les. Els cicles que hem programat i produït han estat:

  • Cicle Essencials: cicle que ofereix maneres diferents d’apropar-se a autors i autores canòniques de la la literatura catalana a partir de propostes artístiques/escèniques que permetin descobrir o re-descobrir la seva literatura.
  • Cicle Del llibre al plat: cicle que proposa diverses maneres d’aproximar-se al fet culinari i gastronòmic, de la mà de cuiners/es, persones especialitzades i autors/es, cadascú amb una mirada pròpia sobre aquest univers i sempre amb el llibre com a pretext.
  • Cicle Vi en vers: cicle que posa en relació aquest maridatge històric, que és la poesia i el vi. El públic gaudeix d’un recital poètic amenitzat amb un tast de vins de cellers empordanesos de la mà d’una sommelier, que acompanya en el viatge sensorial. En aquesta ocasió s’han programat cellers independents productors de vins naturals.
  • Cicle Llibreters VIP: cicle comissariat per Carme Fenoll que vol donar a conèixer el circuit de llibreries de Calonge de la mà de persones que no són llibreters d’ofici però que per la seva trajectòria professional i per la seva destacada carrera en un altre camp, poden ser prescriptors amb una mirada diferent.


Han format part de la programació L’Arannà, Fina Rius i Imma Colomer, Les Bertranettes,  Iolanda Bustos, Marina Monsonís, Enric Herce, Carla Romagosa, Blanca Llum Vidal, Raquel Santanera i Coloma Bertran, Ses Honorables Virtuds Il·lògiques, Eduard Olesti i Adrià Girona, Neus Borrell i Bru Ferri, Rafel Nadal, Anna Ballbona, Maria Nicolau, Xavier Grasset, Albert Om, Carlota Gurt, cia. Marga Socias, Carles Romagosa, Iban Beltran i Josep Pedrals. Iolanda Bustos, taller i presentació de llibre “Cuinar amb flors”︎  ︎ ︎