Disseny i execució del programa de llengua i literatura
d’Educaixa


Fundació “La Caixa”Durant dos anys hem treballat amb l’equip d’EduCaixa en la revisió i transformació les seves activitats de llengua i literatura per escoles. L’encàrrec era clar: revisar l’oferta d’activitats existent, ajustar la programació, pensar noves propostes i seleccionar i formar l’equip de professionals que treballaran amb els centres educatius. Aquest procés ha culminat amb la reformulació de l’oferta existent a tots els centres CaixaForum de la península.

La revisió va generar una diagnosi, un pla estratègic i una reconceptualització de les activitats. Vam decidir ampliar l’oferta amb tres activitats que donessin cobertura a la narrativa i la creació poètica per a tots els alumnes de primària i secundària. Les activitats resultants són: el taller de primeres narracions aplicat a través del robot Quiric i les il·lustracions de Gala Pont titulat Re-Contes; una proposta d’activitat de creació poètica per a infants de 9 a 12 anys anomenat Saber versar i una activitat de d’escriptura   aprofitant l’escenari que ens brinda la xarxa d’edificis Caixaforum per a joves de 12 a 16 anys titulada Escriptura en viu.


Hem comptat amb el talent i el suport de la il·lustradora Gala Pont, dels poetes Martí Sales i Núria Martínez-Vernis, del poeta sevillà David Eloy Rodríguez i la complicitat de la Escuela de Escritores de Madrid.
Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎