La màquina dels records
 

Escriure ens ajuda a recordar. T'imagines que existís un lloc on poder anar a registrar allò que no vols oblidar?

A Tramoia hem ideat una instal·lació interactiva adreçada a tots els públics per treballar el tema de la memòria i de la seva relació amb l’escriptura. Es tracta d’una oficina que es fa càrrec de redactar i emmagatzemar els records dels nens i les nenes d’allà on sigui. Amb l'ajuda d'aquells primers artilugis que van mecanitzar el món de l'escriptura i de les oficines: les màquines d'escriure, hem produït la instal·lació "La màquina dels records". Ni llapis, ni pantalles: TECLES. Pitjant lletra a lletra es pot construir un record i guardar-lo per quan sigui necessari.

Acompanyant la màquina hi ha unes instruccions que ajuden a triar un moment important per a cadascú i a descriure quines sensacions i emocions ens provoca. Quina olor fa? De quin color és? Com et fa sentir?

Després, el record és dipositat en un sobre tancat i segellat amb indicacions de quan fer-lo servir. Tot el procés està guiat per uns funcionaris que volten per l'oficina i que s’encarreguen d’arxivar oficialment les memòries perquè no es perdin.

El 2023 La màquina dels records ha format part de la programació de matinals familiars del Barcelona Festival de Nadal ajudant a transformar en paraules les memòries de petits i grans.

Si vols que visiti el teu espai o municipi, posa’t en contacte amb nosaltres!


El grafisme és a càrrec de Núria Farrés.


Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎