Marta Roma, Queralt Albinyana, Èlia Bastida i Leonor Falcón.


Gala Pont dibuixant en directe.
Moviments Bertrana
Moviments Bertrana és un projecte que segueix amb la línia de commemoracions de grans dones de la literatura encetada amb la Revetlla Roig. Consisteixen en conjunt d’actes d’homenatge a l’escriptora Aurora Bertrana i creacions artístiques al voltant de la seva vida i obra que serveixin per posicionar-la en el debat contemporani i fer-la arribar a noves generacions.

Amb l’objectiu de reivindicar la seva diversa obra literària i les seves múltiples facetes, s’ha produït l’espectacle Les Bertranettes, un recorregut per la trajectòria musical d’Aurora Bertrana, com a violoncel·lista i jazzwoman, a partir de les seves memòries i al so d’un trio de jazz com el que va tenir ella. La dramatúrgia i interpretació de la peça és a càrrec de Queralt Albinyana i el trio el formen Marta Roma, Leonor Falcón i Èlia Bastida.

També s’ha encarregat a la il·lustradora Gala Pont una imatge gràfica que representi l’escriptora i les seves diferents i apassionants facetes: de viatgera, de músic i d’escriptora.

Una primera mostra de Moviments Bertrana s’ha pogut veure el 15 de setembre al Centre Cultural La Mercè, en col·laboració amb la Fundació Bertrana. Aquest acte va incloure una lectura comentada de diversos fragments de Bertrana sobre els premis literaris, llegits per Mercè Pons i Josefina Espinosa i comentats pels experts Mariàngela Vilallonga i Josep Maria Fonalleras. Txell Bonet va presentar i dinamitzar tot l’acte i Gala Pont va estar il·lustrant diferents facetes d’Aurora Bertana en directe. Després, es va poder gaudir de Les Bertranettes.


Josep Maria Fonalleras, Txell Bonet i Mariàngela Vilallonga.


Mercè Pons i Josefina Espinosa.


Gravació de l’acte feta per Girona Cultura TV︎  ︎ ︎