Petites històries, grans dones

Museus de Barcelona


L’encàrrec de diversos museus de Barcelona era ben clar: posar en relleu les figures femenines de les seves col·leccions i visibilitzar-les a través de contes i narracions orals, amb petites històries que parlessin de grans dones.

I així ho vam fer, amb l’ajuda de l’actriu Meritxell Yanes i els equips dels deu museus participants: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny, la Fundació Miró, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu d’Esplugues, el Recinte Modernista Sant Pau i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.


Les històries creades ens van explicar un munt de vides: la de la fotògrafa Colita, que va retratar la Barcelona i la gauche divine, i la d’Adela Ramón, arqueòloga catalana exiliada a Mèxic. També vam narrar les vides de la gran Anne Bonny, una de les pirates més conegudes de la història, de la col·leccionista d’art i agitadora cultural Gertrude Stein o la modista catalana Caroline Montagne. L’artista Nalini Malani i les seves instal·lacions, la “nena de Rússia” Roser Roses, la ceramista Angelina Alós i l’etòloga Biruté Galdikas són algunes de les protagonistes de grans històries que vam convertir en contes per a tota la família.

En l’edició d’enguany s’explicaran contes sobre les històries de la fotògrafa Pilar Aymerich, la científica i escriptora Judith Juanhuix, la pescadora Maribel Cera, la vídeoartista Pipilotti Rist, la dissenyadora Inma Bermúdez, l’arqueòloga subaquàtica Honor Frost, la restauradora de paper Montserrat Negre, l’infermera Adela Simon, la investigadora Brigitte Baer i la restauradora de paper Montserrat Negre. 

Aquest projecte ja compta amb tres edicions, 2020, 2021 i 2022.Tots els vídeos els trobareu aquí
Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎