Torneig
de dramatúrgia
per a instituts


Festival Temporada Alta /
Fundació La ciutat invisibleEl Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és una proposta per a estudiants de secundària, inspirada en el clàssic Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta. Una aposta per apropar la dramatúrgia i les arts escèniques als joves a partir de convertir-los en autors teatrals. Durant mesos, diversos professionals del món de l’escena passaran per l’aula i orientaran els estudiants en el procés d’escriptura, assaig i representació de les seves pròpies obres de teatre, que s’estrenaran en el marc del Festival.

El projecte, que va iniciar-se el 2019 amb una versió pilot, ja s’ha dut a terme a vuit instituts de Girona i Salt, amb una acceptació entusiasta per part de l’alumnat. Un equip d’escriptors, dramaturgs, directors artístics i actors i actrius de primera línia acompanyen els joves a l’aula de manera periòdica, guiant-los en totes les etapes del procés creatiu, des de l’escriptura del text fins a la posada en escena amb els intèrprets, fet que permet que els joves entenguin i participin en la creació d’una obra teatral des de dins de manera lúdica però rigorosa. Finalment, els millors textos de cada institut participant són representats per actors professionals a la sala La Planeta durant el Festival Temporada Alta, en un “combat” teatral en tota regla.


El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts compta amb la col·laboració de la Fundació Ciutat Invisible, i fins ara hi han participat l’escriptor Albert Forns, les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé, el dramaturg Jordi Oriol, les actrius Elisabet Casanovas, Marta Ossó i Georgina Latre i els actors Francesc Cuéllar, Alejandro Bordanove i Martí Salvat.


Amb el suport de:
.     


Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎