Torneig de Dramatúrgia per a instituts 




Mira el vídeo de la 1ª edició amb la Xarxa Transversal el 2024: 



Assajos a l’IES Vallvera de Salt, curs 2023. Fotografia de: Harold Abellan / A Tempo


Final del Torneig del curs 2023 a la Sala La Planeta. Fotografia de: Harold Abellan / A Tempo

Sessions d’escriptura dramatúrgica amb Albert Forns, Torneig del curs 2022, a IES Salvador Espriu de Salt

Dramaturgues, actrius i actors participants el 2019
El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és una proposta per a estudiants de secundària, inspirada en el clàssic Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta. Una aposta per apropar l’escriptura dramatúrgica i les arts escèniques als i les joves convertint-los en autors teatrals. Durant mesos, diverses persones professionals del món de l’escena (escriptores, dramaturgues, actors i actrius...) passen per l’aula i ensenyen l’alumnat el procés de creació d’una obra, des de l’escriptura del text fins a la posada en escena amb els intèrprets. Finalment, es representen totes les peces en un acte a mode de combat, on l’alumnat i el públic assistent han de votar la que més els hagi agradat per tal que en surti una guanyadora.

El projecte, que va iniciar-se el 2019 amb una versió pilot, ja porta cinc edicions en col·laboració amb el Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisble treballant amb instituts de Girona i Salt. El 2023 va dur-se a terme també a Castelló d’Empúries gràcies al suport de l’Ajuntament del municipi. I, al 2024, iniciem una col·laboració amb Xarxa Transversal, que ens permet portar el projecte a 7 noves ciutats catalanes que formen part d’aquesta organització de cooperació cultural: Reus, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Granollers, Olot, Sant Cugat del Vallès i Figueres.


El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts a Girona i Salt ha comptat amb la participació de l’escriptor Albert Forns; les dramaturgues Cristina Clemente, Estel Solé, Lara Díez Quintanilla, Denise Duncan, Bàrbara Mestanza; els dramaturgs Jordi Oriol i Xavi Buxeda; les actrius Elisabet Casanovas, Marta Ossó, Georgina Latre, Neus Ballbé, Clara de Ramon, Júlia Molins, Tamara N’Dong, Mel Salvatierra; i els actors Francesc Cuéllar, Marc Tarrida, Alejandro Bordanove, Martí Salvat i Roger Vilà.

I hi ha participat l’alumnat dels següents centres:

  • 2019: l’IES Vallvera (Salt), l’IES Jaume Vicens Vives (Girona), l’IES Santiago Sobrequés (Girona) i l’Escola La Salle (Girona).  El text guanyador va ser “L’Alvocat”, escrit per l’alumnat de l’Escola La Salle.

  • 2020: IES Salvador Espriu (Salt), IES Salvador Sunyer i Aimeric (Salt), FEDAC Sant Narcís (Girona) i IES Jaume Vicens Vives (Girona).  El text guanyador va ser “El misteri”, escrit per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric.

  • 2021: l’IES Vallvera (Salt), l’IES Montilivi (Girona), el Col·legi La Salle (Girona) i l’IES Ermessenda (Girona).  El text guanyador va ser “El robatori de la Mona Lisa”, escrit per l’alumnat de l’IES Vallvera.

  • 2022: l’IES Santiago Sobrequés i Vidal (Girona), l’IES Salvador Espriu (Salt), l’ES Santa Eugènia (Girona) i l’IES Narcís Xifra (Girona).  El text guanyador va ser “La trobada”, escrit per l’alumnat de 1r de Batxillerat de  l’Institut Salvador Espriu.

  • 2023: l’Escola La Salle (Girona), IES Salvador Sunyer i Aimeric (Salt), l’IES Vallvera (Salt) i FEDAC Sant Narcís (Girona).  El text guanyador del 2023 va ser “Micos”, escrit per l’alumnat de La Salle.

Amb la col·laboració de:



Amb el suport de:

    


Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎