Un nou punt de trobada anual entre els professionals del món del llibre i els joves que aspiren a incorporar-se al sector.

Des de 2018, el Lectures en Ruta s’ha consolidat com un dels projectes de descoberta literària de més èxit entre joves de lletres. En l’edició del 2023 es va voler  més enllà i es va impulsar la primera jornada professional per a joves, Els oficis del llibre, en el marc del projecte.

Es tracta d’un programa d’activitats prèvies a les sortides del Lectures en ruta, adreçades a persones joves d’entre 18 i 30 anys amb interès professional en l’àmbit literari per a donar-los eines i un espai per a tenir una presa de contacte amb professionals del sector des d’un ambient proper i distès, al mateix temps que rigorós.

La primera edició es va fer a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona i va comptar amb un centenar de participants, esgotant l’aforament previst.  


Galeria de fotografies de l’edició del 2023

Vídeo complet de l’edició del 2023:Què han dit dels Oficis del Llibre?

Reportatge al vlog Paraula de MixaArticle d’Adrià Ibáñez Pelegrí a Núvol 

Entrevista a Ràdio L’Escala

La segona edició de Els oficis del llibre arriba amb més programació gràcies a l’aliança amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona

El programa constarà de tres itineraris d’activitat segons les àrees d’escriptura, edició i llibreries i una jornada de clausura a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

 • Totes les activitats són gratuïtes però compten amb aforament limitat i cal fer inscripció. 
 • És possible assistir a tantes activitats com es desitgi
 • Cada activitat es fa a un espai literari diferent, amb la dinamització de l’escriptor Albert Forns

Tens dubtes? Consulta el FAQ’S!


JORNADA PROFESSIONAL


La segona edició de la Jornada Professional ‘Els oficis del llibre’ tindrà lloc a la Biblioteca Gabriel García Márquez el 31 de maig de 9 a 13:30 hores com a acte de clausura dels tres itineraris i com a espai d’intercanvi i enxarxament amb professionals de totes les àrees que envolten el món llibreter.

9:00 - 9:30 Recepció i acreditacions.

9:30 - 11:00 Com es fa un llibre? Que desfilin les protagonistes!
Alba Riera i Iñaki Mur dinamitzaran una sessió on interactuaran de manera humorística amb diversos agents del món del llibre presents a la sala.

11:00 - 12:00 Un cafè amb…
Espai de conversa informal amb representants dels diferents oficis del sector llibreter per a preguntar-los tot el que us intrigui de la seva professió.

 • Cristina Domènech - Directora de La Setmana del Llibre en Català
 • Míriam Cano - Escriptora i traductora
 • Marc Cerrudo - Escriptor i cap de comunicació de la llibreria Altaïr
 • Nadia Hafid - Escriptora i il·lustradora
 • Julián Figueres - Bibliotecari de la Gabriel García Márquez
 • Mireia Munmany - Directora d’Espais Escrits
 • Ana Glòria Mocé - Cap d’Innovació i de Foment de la Lectura al Dep. de Cultura

12:00 - 13:00 Confessionari editorial
En aquesta taula rodona moderada per la periodista Carlota Rubio, tres professionals de l’edició s’atreviran a compartir intríngulis, anècdotes, advertències i consells del seu ofici.
 • Miquel Adam - La segona perifèria
 • Blanca Pujals - Viena edicions
 • Marina Llompart - L’altra tribu

13:00 - 13:30 Qui vol ser literari?
Els Experts, Laia Vidal i Roger Seró, dinamitzaran un concurs de preguntes sobre el sector literari. Qui l’encerta, l’endevina… i té premi!


Alguns dels nostres projectes ︎︎︎
︎  ︎ ︎